Wij duiken veilig up-to-date

Casestudy – Hoe duik jij?

skoghaug_02

Drie manieren om te kijken naar een en dezelfde wrakduik

Je hebt een wrak op de bodem van de zee. Door een mijnexplosie is het schip, de SS Skoghaug,  in 1947 tot zinken gebracht. Dit wrak moet in kaart worden gebracht en obstakels moeten verwijderd worden.

Simpele vraag toch…? Of niet? Misschien ligt het er wel aan aan wie je het vraagt. We gaan het zien want precies deze vraag leggen wij op Wij Duiken Veilig, het congres en netwerkevent voor de professionele duiker en de duikende pro op 25 maart neer, bij drie partijen die elk op hun eigen manier, met hun eigen doel en hun eigen expertise actief zijn binnen de wereld van het duiken en innovatie stimuleren. 

De drie partijen 
Qceas, op Wij Duiken Veilig vertegenwoordigd door Ramon Wijgmans en Han van Hapert, is werkzaam in de civiele sector. In de afgelopen jaren hebben ze volop in de belangstelling gestaan vanwege de berging en het herstel van het vissersvaartuig HEL-103 dat vlakbij het Poolse Gdansk was gezonken en op een diepte van 65 meter in de Oostzee lag. 
Pascal van Erp is aanwezig namens Ghost Diving. De vrijwilligersorganisatie, wereldwijd actief met 16 chapters, maakt onder andere de problematiek onder water als gevolg van verloren vistuig en ander afval zichtbaar en zorgt ook dat dit wordt verwijderd. 
Berdi Boeve is PADI Course Director en eigenaar van Scuba Connection. Hij leidt duikinstructeurs op die hun enthousiasme en kennis weer op veilige wijze inzetten om de recreatieve en technische duikers van de toekomst te trainen.

Casestudy
Ramon en Han, Pascal en Berdi zullen je in het casestudy-blok meenemen naar hun wereld en je laten zien wat zij doen en hoe zij het doen, hoe zij risico’s beheersen en hoe zij door middel van innovatief denken en doen de veiligheid vergroten. 

In het tweede deel van het blok krijgen zij een case voorgelegd door moderator Marco Lieverse, Hoofd Opleidingen van de Defensie Duikschool en lid van het Centrale College van Deskundigen bij de Stichting Werken onder Overdruk. Zij bespreken hoe zij de wrakduik en bijbehorende activiteiten aanpakken. Waar bestaat hun voorbereiding uit? Hoe inventariseren en beheersen zij de risico’s? Welk materieel zetten zij in? Ze zullen met elkaar hierover in gesprek gaan en inzichten met elkaar delen, niet om de regelgeving te toetsen maar om juist van elkaar te leren.

Een ding is zeker – deze duik wordt echt op drie heel verschillende manieren benaderd. Met een reden… en dat staat garant voor een interessante uitwisseling van ideeën.

Deel dit bericht

Het congres Wij Duiken Veilig wordt georganiseerd door The Exhibition Company bv in opdracht van de stichting Wij Duiken Veilig.

info@wijduikenveilig.nl

m. +31 (0)6 5152 7072

Wij Duiken Veilig
KvK: 83613978
BTW: NL0068637145

Deel deze pagina