Wij duiken veilig up-to-date

Nederlandse Onderwatersport Bond: «Congres brengt de sport- en beroepsduiksector bij elkaar»

Foto: NOB

De NOB heeft zich aangesloten bij het congres en netwerkevent Wij Duiken Veilig, dat op 27 september voor het eerst plaatsvindt.

Desmond van Santen van de Nederlandse Onderwatersport Bond laat er geen misverstand over bestaan: «Sportduiken is veiliger dan ooit!» Maar voegt hij toe: « Er zijn ook ontwikkelingen waardoor we alert moeten blijven. Duiken blijft een individuele verantwoordelijkheid; als duikers buiten hun kennis en kunde duiken, dan zijn ongevallen niet uit te sluiten.» Veiligheid heeft voor de NOB dan ook hoge prioriteit, zowel aan de waterkant als in de opleidingen. Van Santen ziet dan ook raakvlakken met de beroepsduiksector waarvan de NOB kan leren en de duiksport nog veiliger gemaakt kan worden.

De NOB ziet het congres Wij Duiken Veilig als een grote winst – op het congres komen sport- en beroepsduikers bij elkaar en gaan zij met elkaar in gesprek. «Dat maakt het ook makkelijker om elkaar na het congres te ‘vinden’. En dan komen er vrijwel vanzelf goede ontwikkelingen die het sport- en beroepsduiken veiliger maken.»

Altijd actueel

De NOB zet zich in om de duikveiligheid voor sportduikers te verbeteren. Voorbeelden zijn de aanpassingen aan het wrak van de Serpent in samenwerking met Staatsbosbeheer en de afspraken met Zeeuwse vissers. Binnenkort volgen meer initiatieven.

Deel dit bericht

Het congres Wij Duiken Veilig wordt georganiseerd door The Exhibition Company bv in opdracht van de stichting Wij Duiken Veilig.

info@wijduikenveilig.nl

t. +31 (0)30 6666 358
m. +31 (0)6 5152 7072

Wij Duiken Veilig
KvK: 83613978
BTW: NL0068637145

Deel deze pagina