Wij duiken veilig up-to-date

PADI support congres Wij duiken veilig

Foto: Mario Rentmeester

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij PADI. Het is dan ook niet voor niets dat de opleidingsorganisatie het congres Wij Duiken Veilig support.

In de ruim 50 jaar heeft veiligheid voor PADI altijd prioriteit gehad, aldus Margriet Schuur, Regional Manager voor Nederland en België. PADI Pro’s zijn verplicht om elk incident te melden, waarna een commissie van deskundigen het analyseert. Waar nodig wordt de opleiding vervolgens ook aangepast.

Margriet: «Een voorbeeld is de oefening in de Open Water Diver-cursus, waarbij cursisten leren hoe ze de flesband onder water weer goed vastzetten, nadat deze is losgegaan. Deze oefening is in 2014 toegevoegd naar aanleiding van een incident.»

In Engeland en nu ook Nederland werkt PADI ook nauw samen met de nationale reddingsmaatschappij. Samen met de Engelse zustermaatschappij van de KNRM werd een opleiding ontwikkeld die duikers voorbereidt op duiken in de Noordzee. Nu is deze specialty KNRM Sea Survival Diver samen met de KNRM vertaald en herschreven voor Nederland en België.

Margriet: «Op een congres rond duikveiligheid mogen wij als PADI niet ontbreken. Het is een onderwerp dat de hoogste prioriteit verdient.»

Foto: Mario Rentmeester

Deel dit bericht

Het congres Wij Duiken Veilig wordt georganiseerd door The Exhibition Company bv in opdracht van de vereniging Wij Duiken Veilig.

info@exhibitioncompany.nl

t. +31 (0)30 6666 358
m. +31 (0)6 5152 7072

KvK: 30122269
BTW: NL803128046B01

Deel deze pagina